Forældrekøb

Forældrekøb af ejerlejligheder til børn er efterhånden meget udbredt i Danmark. I de større universitetsbyer som København og Århus er det ofte op mod halvdelen af ejerlejlighederne, der handles som forældrekøb. Dette er ikke uden grund. Der kan være mange fordele ved at foretage et forældrekøb, hvis du som forældre har en god indkomst og medtager skattefradraget forbundet med forældrekøb.

Svaret på en ellers umulig boligsituation
Først og fremmest kan du ved et forældrekøb hjælpe dit barn med at få en billig bolig, hvilket i nogle situationer kan være nær ved umuligt at finde i de store byer.

Ud over at sikre dit barns boligsituation og derved skåne dit barn for unødig stress og usikkerhed, giver et forældrekøb dit barn mulighed for at søge om boligsikring, og hvis lejligheden er stor nok, kan dit barn endvidere leje et værelse ud for på den måde, at holde huslejen nede.

Et forældrekøb er således en rigtig stor hjælp for dit barn, som måske skal i gang med at studere eller blot skal lære at stå på egne ben og derfor har nok at se til, samt begrænsede ressourcer at gøre godt med.

En god forretning
Et forældrekøb er ikke kun en stor hjælp for dit barn, det kan også være en rigtig god forretning for dig at investere i en ejerlejlighed.

Din investering i en ejerlejlighed er en virksomhed. Dette er tilfældet, når du køber en ejerlejlighed for at leje den ud igen. Du skal derfor tænke over hvilken skatteordning, du vil vælge. Hvis du har en indtægt, hvor du betaler topskat, har du næsten altid størst glæde af at vælge virksomhedsbeskatningen eller evt. kapitalafkastordningen. Her får du den fulde værdi af rentefradraget i personindkomsten, mens du kun betaler arbejdsmarkedsbidrag af overskuddet.

Et forældrekøb er således på mange punker et fordelagtigt foretagende både for dit barns sikkerhed og økonomi og for din egen. Vi anbefaler dog, at du som forælder regner økonomien igennem på længere sigt og finder den mest fordelagtige model, før du bevæger dig ind i et forældrekøb. Du kan læse mere om beskatningen på SKAT’s hjemmeside.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til forældrekøb, er du velkommen til at kontakte Morten Plenge på tlf.: 3021 4288 eller mpl@addea.dk.

Morten Plenge