Generationsskifte

Et generationsskifte handler ikke kun om salget af din virksomhed – det handler også om dig som virksomhedsejer og dine børns fremtidige livsvilkår.

Et vellykket generationsskifte skal planlægges i god tid, da der er mange faktorer at tage højde for, herunder hvilken af de tre typer, som passer bedst til dig og din virksomhed.

Hos Addea har vi erfaring inden for alle tre typer, og vi rådgiver derfor gerne dig om dine muligheder som selvstændig. I den forbindelse gennemgår vi i fællesskab de vigtigste forhold du skal tage i betragtning, derunder de skattemæssige og tidsmæssige aspekter samt muligheden for at overdrage til familie, medarbejdere eller tredjemand.

  1. Et management buy out (MBO): Med eller uden investor eller anden ekstern kapital. Eksempelvis kan en eller flere personer gå sammen om at overtage virksomheden.
  2. Et management buy in (MBI): Med eller uden investor eller anden ekstern kapital. En ekstern person køber og overtager virksomheden.
  3. Det traditionelle generationsskifte: En virksomhedsejers overdragelse til slægtninge.

Vi står klar til at gennemgå de vigtigste forhold, herunder de skattemæssige og tidsmæssige aspekter samt muligheden for at overdrage til familie, medarbejdere eller tredjemand.

Vil du vide mere?

Ønsker du at vide mere om et vellykket generationsskifte, er du velkommen til at kontakte Morten Plenge på tlf.: 3021 4288 eller mpl@addea.dk.

Morten Plenge